Dorn, brengt je in balans

De Dornmethode is ontwikkeld door Dieter Dorn en is een zachte manuele wervel- en gewrichtsbehandeling.
De basis van de Dorn methode is correctie van het beenlengteverschil.
75% van de mensen heeft een beenlengteverschil en dus een scheef bekken.
Deze scheefstand kan leiden tot verandering in de lichaamshouding, waardoor de wervelkolom niet optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan.

Naast rugklachten, heup-, schouder- en nekpijn kunnen er ook klachten ontstaan zoals duizeligheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen en maag- en darmklachten. Meestal klachten waarbij men niet direct een link legt met een bekkenscheefstand of een verschoven wervel.

Door scheefstand van een of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en in hun functie belemmerd, wat weer klachten kan geven.
Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel kan een spinale zenuw al irriteren.

Een beenlengteverschil kan o.a. ontstaan door een val, verkeerd zitten, ongeval of vertillen.
Vaak krijgen mensen een (steun)zool aangemeten voor het kortste been om het verschil op te heffen.
De Dornmethode werkt andersom, het corrigeert het "te lange" been door het doen van een eenvoudige techniek welke thuis ook regelmatig gedaan kan worden.

Wanneer het beenlengteverschil is gecorrigeerd wordt vervolgens het SI-gewricht, het bekken en de wervelkolom nagekeken. Wanneer deze niet in de juiste positie staan worden ook deze gecorrigeerd.
Het corrigeren van bekkenscheefstand, blokkade van het SI-gewricht en verschoven wervels gaat op een zachte eenvoudige manier.

De correcties die worden uitgevoerd gebeuren ALTIJD in beweging, het zogenaamde pendelen van armen of benen, waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert.

Na de Dorn methode is zowel een Shiatsu behandeling als de Breussmassage zeer geschikt om de spieren rond de wervels te ontspannen voor een beter resultaat.
De Dorn methode en Breussmassage kunnen ook prima toegepast worden bij kinderen.

Na een Dorn behandeling is het raadzaam om 2 tot 3 dagen geen zware lichamelijke werkzaamheden te doen en uit te kijken met onverwachte bewegingen te maken zoals bijvoorbeeld tennis.
Er kan gedurende 3 tot 7 dagen wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn.
Het lichaam moet wennen aan de gecorrigeerde stand.
Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte afvalstoffen in de weefsels komen nu los en kunnen door meer te drinken, sneller worden afgevoerd).


Shiatsupraktijk Selma Facebook Shaitsupraktijk Selma LinkedIn


Leer van gister, droom van morgen, maar leef vandaag!


Vergoed door meeste zorgverzekeraars.

Geen verwijzing nodig
van (huis)arts.

06 47 49 50 40
E-mail